Schoolreisjes voor de onderbouw

De jongste kinderen op de basisschool vinden andere dingen leuk dan hun oudere schoolgenoten. Veel scholen kiezen er daarom voor om met de onder- en bovenbouw naar verschillende bestemmingen te gaan. Bij de keus voor een schoolreisbestemming voor de onderbouw (groep 1 t/m 5) zijn andere zaken belangrijk dan voor de hogere groepen. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de leukste parken voor de kleintjes.

Waar moet een schoolreislocatie voor de onderbouw aan voldoen?

Toegankelijke attracties: Terwijl de bovenbouw leerlingen wat spannendere attracties zoeken moeten de attracties voor de lager groepen van de basisschool juist wat laagdrempeliger zijn. Wat heb je aan een park vol achtbanen waar niemand in durft?

Overzichtelijk: Zowel voor de leerlingen als voor de begeleiding is het fijn als een park niet te groot is. Een kleiner, overzichtelijk park heeft de voorkeur. Daar hoeven de kinderen niet strak aan het lijntje maar kunnen ze genieten van meer vrijheid.

Veilig: Veiligheid is altijd belangrijk. Een park wat is ingericht op kleiner kinderen is dan wel zo prettig. Denk bijvoorbeeld aan, niet afgeschermd, open water. Natuurlijk blijft de schoolreisbegeleiding zelf verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen, wel fijn als het personeel van een park hier ook op is ingericht.

Dichtbij: Voor kleinere kinderen voelt een busreis snel lang. Fijn als je een locatie in de buurt kunt vinden, dan wordt het geduld van de kids (en de begeleiders) niet te lang op de proef gesteld.

Leuke bestemmingen voor een schoolreisje voor de onderbouw

Hieronder vindt u een selectie van superleuke parken voor de jongste leerlingen van de basisschool. Alle schoolreisbestemmingen zijn bij Schooltravel gemakkelijk te boeken inclusief busvervoer. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk dan dat we in een enkel lijstje kunnen vatten. Vragen over een schoolreisje voor jullie eigen school? neem gerust contact met ons op, we denken graag mee!

Oud Valkeveen

Aan het Gooimeer vind je tussen de bossen bij Naarden het leuke speelpark Oud Valkeveen. Oud Valkeveen is gewoon lekker spelen! Het park heeft verschillende speeltoestellen en attracties zoals de Drakenbaan, een echte achtbaan waar kinderen van 1,05 meter als zonder begeleiding in kunnen. Ook als het minder mooi weer is kan je in de binnenspeeltuin uitstekend terecht. Voor schoolreisjes heeft Oud Valkeveen een speciale schoolreisshow, iedereen mag meedoen met dit spektakel vol dans, muziek en goocheltrucs.

schoolreisje naar oud valkeveen
schoolreisje naar Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland

Sprookjes, wat spreekt nou meer tot de verbeelding bij deze kleine doelgroep. In Sprookjeswonderland lopen ze tussen hun eigen sprookjeshelden. In kasteel ‘Violinde’ worden leuke voorstellingen gegeven. Er is een kinderboerderij en veel leuke attracties. Je kan rijden in een oldtimer, varen in een dobberbootje, rijden op een paard of juist in de trein. En vergeet de ook zeker de Hekspeditie niet!

De Goudvis

In de kop van Noord Holland vind je Speelpark de Goudvis. In dit grote speelpark kan je heel goed binnen spelen in het indoor speelparadijs met ballenbakken, glijbanen, trampolines, luchtkussens en een monorail. Als het mooi weer is staat ook de buitenspeeltuin garant voor uren speelplezier. Als school krijg je een eigen blokhut toegewezen, ideaal als thuisbasis voor je schoolreisje. Je maakt de dag nog leuker door het schoolreisje te combineren met een wandeling langs het strand en de duinen.

schoolreisje naar de Goudvis
leuk-schoolreisje-avonturenboerderij-molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard

Bij Avonturenboerderij Molenwaard in Zuid Holland is het voor onze kleinste goed toeven. Op deze speelboerderij maken de kinderen spelenderwijs kennis met alles wat zich op de boerderij afspeelt. Denk aan het melken van een koe, het rijden op een tractor of op een echte pony. Daarnaast kunnen ze gewoon lekker spelen in de speeltuin, dwalen door het doolhof en bootje varen. Dat de dag ook leerzaam was wordt wel bewezen als de kinderen hun eigen boerderijdiploma mee naar huis krijgen.

Billy Bird Park Hemelrijk

In Volkel in Brabant vind je BillyBirds Park Hemelrijk. Zeeroversland is een grote binnenspeeltuin vol met glijbanen, touwbruggen, speeltoestellen en springkussens. Buiten is er een overzichtelijke omheinde speeltuin, een kinderkermis met zweefmolens en botsauto’s en de natuurspeeltuin Oervallei waar je op zoek kan naar goud en fossielen.

schoolreisje naar BillyBird Hemelrijk
schoolreisje naar KidZcity

KidZcity

Als je echt onafhankelijk van het weer een leuk schoolreisje wilt houden is KidZcity in Utrecht een leuke optie. Centraal gelegen is dit indoor attractiepark gemakkelijk te bereiken. Mega glijbanen, een groot klimkasteel, botsauto’s en je kan er zelfs lasergamen. Al dat spelen maakt hongerig, gelukkig hebben ze ook een feestelijke versnapering in het restaurant.

Linnaeushof

In Bennebroek bij Haarlem vind je Europa’s grootste speeltuin. Groot is ook echt groot! Ondanks de meer dan 350 speeltoestellen en attracties is het park door de indeling in speelzones wel overzichtelijk. Het park is voor elk weertype geschikt. Bij warm zomerweer kan je lekker spetteren in de waterspeeltuin terwijl je bij regen in de overdekte speeltuin alle kanten op kan. Elke dag treedt de speeltuinmascotte Bennie Broek op in een leuke show.

Linnaeushof-schoolreisje
schoolreisje naar Plaswijckpark

Plaswijckpark

Plaswijckpark in Rotterdam heeft een gevarieerd aanbod voor de onderbouw. Het park is opgedeeld in drie ‘wijcken’. In de Wandel Wijck vind je leuke picknickplaatsen,­­­ mooie tuinen, kabouterpad en een boemeltrein. In de Dieren Wijck maak je kennis met veel verschillende dieren zoals otters, nandoes, alpaca’s en prairiehondjes. Als kind ga je waarschijnlijk het meest uit je dak in de Speel Wijck. In de verschillende speeltuinen kan je lekker nat worden, slingeren als een aap en bij slecht weer ga je gewoon binnen spelen.

Archeon

Een schoolreisje naar het Archeon in Alphen aan de Rijn is een reis door de geschiedenis. Vanuit de prehistorie ga je via de Romeinen naar de middeleeuwen. Archeon is een echt doe-park. Brood bakken, kaarsen maken en zwaardvechten, je maakt het allemaal mee. De dag heeft een extra spannende afsluiting met een gladiatorengevecht in de Arena, mocht je dat te spannend vinden kan je gewoon nog lekker spelen in de speeltuin.

schoolreisje archeon
schoolreisje-Julianatoren-onderbouw

Julianatoren

Julianatoren in Apeldoorn mag in dit overzicht zeker niet ontbreken. Al meer dan 100 jaar staat dit park garant voor vertier. In het overzichtelijke park vind je meer dan 60 attracties voor kinderen t/m 10 jaar. De allerkleinste zullen het brandweerspel, de safaribaan en de paardenbaan geweldig vinden. De grotere kinderen durven wellicht al in de achtbaan. De hele dag wordt opgeleukt door de allemansvrienden Jul en Julia.

Succes verzekerd

Op deze bestemmingen is het succes van een schoolreisje voor de jongste groepen op de basisschool verzekerd. Heeft u een leuk schoolreisje gevonden en bent u benieuwd naar de all-in prijs voor uw specifieke situatie? vraag gerust een offerte aan.

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!