Schoolreisje naar museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn

Een schoolreisje in Archeon is een educatieve ontdekkingsreis door de geschiedenis van Nederland!

Ga mee op avontuur. Een spannend en leerzaam dagje uit!

Beleef de geschiedenis in Archeon. Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Ontdek in het Romeins museum de echte vondsten uit Zuid-Holland. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht in de Arena.

Ga mee op reis, heel ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maken leerlingen kennis met de jagers en ontdekken ze hoe zij leefden. Ze kunnen in een echte boomstamkano varen en genieten op het blotevoetenpad. In de mooie mesohut zien ze hoe het heel vroeger was. Even varen in de boomstamkano, vuur maken en genieten van de verhalen.

Daarna gaan de leerlingen door naar de eerste boeren, de bronstijd, ijzertijd en dan zijn daar: de Romeinen. In het Romeinse stadje staat een badhuis, tempel en Romeinse herberg. In de Arena strijden de gladiatoren voor hun vrijheid en de leerlingen doen mee aan de vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, zwaard lopen, een fibulae maken of de kruidenspeurtocht doen.

Iedere leerling krijgt:

Een gratis paspoort, een terugkomkaartje, een pakje drinken en een ijsje.
De begeleiders krijgen een parkplattegrond en een dagprogramma bij aankomst. Met het paspoort kunnen de leerlingen samen met hun begeleider zelfstandig het park bezoeken.

Leuke wetenswaardigheden en grappige verhalen en opdrachten leiden de leerlingen langs bijzondere plekken in de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Ambachtslieden geven hierbij een levend beeld van de geschiedenis.

Doe-route!

U kunt een doe-route bijboeken. Onze Archeotolken laten de leerlingen kennis maken met het wonen, leven en werken uit de verschillende tijdperken. De route duurt 1,5 uur en is inclusief een leuke activiteit (max. 20 leerlingen per route)

Vanaf € 27,10

per persoon

All-in prijs inclusief bus en entree

Museumpark Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
www.archeon.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!