schoolreisje-groep-8

De leukste schoolreisjes voor groep 8

Het vinden van een leuk schoolreisje voor de bovenbouw en met name voor groep 8 is vaak een grote uitdaging. We hebben hier te maken met beginnende pubers die wel degelijk hun eigen wensen hebben. Voordat je het weet hoor je “sááááái!” als je de schoolreisbestemming voor dit jaar bekend maakt. Om dat te voorkomen hebben we de 5 leukste bestemmingen voor een schoolreisje voor groep 8 op een rijtje gezet.

schooluitje-walibi

Walibi

Met een schoolreisje naar Walibi weet je zeker dat je de kids uit groep 8 een onvergetelijke dag bezorgt. Een dagje Walibi betekent HARDGAAN! Natuurlijk denk je bij dit rollercoasterpark aan heftige attracties als de Lost Gravity, de achtbaan ‘Speed of Sound’ of een spannende rit in snelheidsduivel Xpress. Deze snelle achtbanen zijn natuurlijk nog niet aan alle kinderen van deze leeftijd besteed. Gelukkig zijn er naast de achtbanen ook voldoende andere, minder spannende, attracties. Bivoorbeeld de spetterende wild-water-baan ‘El Rio Grande’ of de zweefmolen ‘Superswing’.

cool schoolreisje bij outdoorpark SEC Almere

Outdoorpark SEC Almere

Niets mis met puur vermaak maar soms wil je met je schoolreisje net wat meer actie. In deze tijd van beeldschermen, Netflix en TikTok is het extra leuk om de oudere kinderen van de basisschool een echte buitenervaring aan te bieden. Bij SEC kunnen ze lekker vies worden, hun fysieke grenzen opzoeken en vooral heel veel lol hebben. SEC heeft een heel uitgebreid schoolreisprogramma van een ‘gewone’ survival tot een heus Expeditie Robinson arrangement.

schoolreis-duinrell

Duinrell

Bij het organiseren van een schoolreisje is het vaak de uitdaging om een bestemming te vinden die voor meerdere groepen aansprekend is. Attractiepark Duinrell in Wassenaar biedt een mooie mix van attracties voor zowel de onder- als bovenbouw waarbij het ook voor groep 8 zeker niet saai wordt. Zo is de Falcon met zijn enorme duikvlucht een attractie voor echte durfallen en is de Dragonfly spannend genoeg voor menig 12-jarige. Met een bezoek aan het Tikibad maak je het schoolreisje helemaal compleet.

schoolreisje Archeon

Archeon

Bang dat groep 8 alles met geschiedenis saai vindt? Bij Archeon weten ze de geschiedenis op meesterlijke wijze ook voor oudere kinderen interssant te maken. Je zwerft door de prehistorie, komt héél dichtbij de Romeinen en duikt in de middeleeuwen. Helemaal met activiteiten als boogschieten, kanovaren en vuur maken beleven de kinderen de geschiedenis van Nederland op een actieve wijze.

schoolreisje-natuurschool

Natuurschool

Een dagje zee is leuk voor alle leeftijden maar de Natuurschool weet het voor groep 8 extra leuk te maken. Op elke locatie (Borkum, Lauwersoog of Noordwijk) hebben ze een programma wat op de bovenbouw is afgestemd. Zo ga je bijvoorbeeld vissen met een groot sleepnet in de Noordzee of in Lauwersoog zelfs wadlopen! Een dagje uitwaaien aan zee krijgt een hele nieuwe dimensie.

Volop keuze

Een keuze van 5 is per definitie te beperkt met al de mogelijkheden in schoolreisland. Blader daarom gerust door de andere bestemmingen op Schooltravel.nl. Zeker weten dat er iets leuks tussen staat. En voor elke bestemming geldt, bij Schooltravel wordt het complete schoolreisje zorgeloos geregeld.