rollercoaster-bobbejaanland-schooluitje

De leukste schoolreisjes voor groep 8

Het vinden van een leuk schoolreisje voor de bovenbouw en met name voor groep 8 is vaak een grote uitdaging. We hebben hier te maken met beginnende pubers die wel degelijk hun eigen wensen hebben. Voordat je het weet hoor je “sááááái!” als je de schoolreisbestemming voor dit jaar bekend maakt. Om dat te voorkomen hebben we de 5 leukste bestemmingen voor een schoolreisje voor groep 8 op een rijtje gezet.

Schoolreis-naar-belgie-bobbejaanland

Bobbejaanland

Op schoolreisje naar België? Het is misschien niet waar je als eerste aan denkt. Tocht ligt daar net over de grens bij Eindhoven een pretpark wat vooral voor de kinderen in de bovenbouw megaleuk is. De avonturiers uit de hoogste groepen kunnen gerust een hele dag doorbrengen in Adventure Valley. En dan heb je nog maar een klein deel van het park gehad. 

Walibi

Met een schoolreisje naar Walibi weet je zeker dat je de kids uit groep 8 een onvergetelijke dag bezorgt. Een dagje Walibi betekent HARDGAAN! Natuurlijk denk je bij dit rollercoasterpark aan heftige attracties als de Lost Gravity, de achtbaan ‘Speed of Sound’ of een spannende rit in snelheidsduivel Xpress. Deze snelle achtbanen zijn natuurlijk nog niet aan alle kinderen van deze leeftijd besteed. Gelukkig zijn er naast de achtbanen ook voldoende andere, minder spannende, attracties. Bivoorbeeld de spetterende wild-water-baan ‘El Rio Grande’ of de zweefmolen ‘Superswing’.

schooluitje-walibi
cool schoolreisje bij outdoorpark SEC Almere

Outdoorpark SEC Almere

Niets mis met puur vermaak maar soms wil je met je schoolreisje net wat meer actie. In deze tijd van beeldschermen, Netflix en TikTok is het extra leuk om de oudere kinderen van de basisschool een echte buitenervaring aan te bieden. Bij SEC kunnen ze lekker vies worden, hun fysieke grenzen opzoeken en vooral heel veel lol hebben. SEC heeft een heel uitgebreid schoolreisprogramma van een ‘gewone’ survival tot een heus Expeditie Robinson arrangement.

Duinrell

Bij het organiseren van een schoolreisje is het vaak de uitdaging om een bestemming te vinden die voor meerdere groepen aansprekend is. Attractiepark Duinrell in Wassenaar biedt een mooie mix van attracties voor zowel de onder- als bovenbouw waarbij het ook voor groep 8 zeker niet saai wordt. Zo is de Falcon met zijn enorme duikvlucht een attractie voor echte durfallen en is de Dragonfly spannend genoeg voor menig 12-jarige. Met een bezoek aan het Tikibad maak je het schoolreisje helemaal compleet.

schoolreis-duinrell
schoolreisje-avonturenboerdrij-molenwaard

Archeon

Bang dat groep 8 alles met geschiedenis saai vindt? Bij Archeon weten ze de geschiedenis op meesterlijke wijze ook voor oudere kinderen interssant te maken. Je zwerft door de prehistorie, komt héél dichtbij de Romeinen en duikt in de middeleeuwen. Helemaal met activiteiten als boogschieten, kanovaren en vuur maken beleven de kinderen de geschiedenis van Nederland op een actieve wijze.

Natuurschool

Een dagje zee is leuk voor alle leeftijden maar de Natuurschool weet het voor groep 8 extra leuk te maken. Op elke locatie (Borkum, Lauwersoog of Noordwijk) hebben ze een programma wat op de bovenbouw is afgestemd. Zo ga je bijvoorbeeld vissen met een groot sleepnet in de Noordzee of in Lauwersoog zelfs wadlopen! Een dagje uitwaaien aan zee krijgt een hele nieuwe dimensie.

schoolreisje-natuurschool

Volop keuze

Een keuze van 5 is per definitie te beperkt met al de mogelijkheden in schoolreisland. Blader daarom gerust door de andere bestemmingen op Schooltravel.nl. Zeker weten dat er iets leuks tussen staat. En voor elke bestemming geldt, bij Schooltravel wordt het complete schoolreisje zorgeloos geregeld.

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!