schoolreisje-wildlands-ijsberen

Schoolreisje naar de dierentuin

Een dagje naar de dierentuin is echt te gek, vooral voor schoolkinderen! Er zijn zoveel redenen waarom een bezoek aan de dierentuin een toffe en leerzame ervaring is.. Ze kunnen dieren zien waar ze eerder alleen over hebben gelezen in boeken. En nu kunnen ze ze van dichtbij bewonderen! Hoe cool is dat?

Leerzaam schoolreisje

Maar wist je dat een uitje naar de dierentuin ook heel leerzaam is? Kinderen kunnen zoveel leren over verschillende diersoorten, hun leefomgeving, gedrag en voedingsgewoonten. Ze ontdekken ook het belang van het behoud en de bescherming van de biodiversiteit. Het opent hun ogen voor de geweldige diversiteit van het leven op onze planeet.

Docenten kunnen het bezoek aan de dierentuin ook gebruiken om hun leerlingen meer te leren over classificaties, ecosystemen en nog veel meer. Veel dierentuinen bieden educatieve programma’s aan die waardevolle lessen bieden, bijvoorbeeld over het beschermen van dieren in het wild en het milieu.

Niet alleen maar dieren

Maar wacht, een dierentuin draait niet alleen om dieren! Het is ook een geweldige plek om lekker actief te zijn en frisse lucht te krijgen. Vooral voor kinderen die anders veel tijd binnen doorbrengen, is het een welkome afwisseling. In de dierentuin kun je volop rondlopen, spelen en genieten van lichaamsbeweging.

klimmen-en-klauteren-in-dierenpark-amersfoort

Dierentuinbestemmingen

Er zijn zoveel leuke dierentuinen in Nederland voor een schoolreisje. Hier zijn onze 6 topaanbevelingen voor de beste en veiligste dierentuinen die ons land te bieden heeft:

reuzenpanda-school-ouwehands

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

Hier vind je een breed scala aan dieren van over de hele wereld. Het hoogtepunt is het pandaverblijf, waar kinderen reuzenpanda’s van dichtbij kunnen zien. Er is ook een speeltuin en kinderboerderij.

Dierenpark Amersfoort

Amersfoort

Een unieke ervaring midden in het bos. Kinderen kunnen klimmen, klauteren en speuren terwijl ze meer leren over verschillende dieren. Er zijn ook indrukwekkende dinosaurus-exposities en een nachtdierenhuis.

maki-eiland-dierenpark-amersfoort-schooluitje
leerzaam-schooluitje-wildlands-emmen

Wildlands Adventure Zoo

Emmen

Hier maak je een mini-wereldreis en ontdek je bijzondere diersoorten. Er is een vernieuwde Apenruïne en allerlei attracties, zoals een boottocht door een Aziatische jungle en een achtbaan.

Apenheul

Apeldoorn

Een geweldige bestemming voor apenliefhebbers. Kinderen kunnen meer dan 35 verschillende apensoorten van dichtbij observeren en zelf ook lekker klimmen en slingeren.

Apenheul-schoolreisje
schoolreis-Artis-Apenhuis-dwergoeistitie

Artis

Amsterdam

Deze dierentuin in Amsterdam biedt een grote verscheidenheid aan wilde dieren, een vlinderpaviljoen, een microbenmuseum en nog veel meer. Een perfecte combinatie van educatie en plezier!

Dolfenarium

Harderwijk

Hier kun je spetterende dolfijnenshows bekijken en zeeleeuwen en walrussen bewonderen. Er zijn ook attracties zoals een achtbaan, waterglijbaan en speeltuin

natuurmuseum-friesland-excursie-school

Volop keuze

Boek nu het leukste dierentuin schoolreisje! Bij Schooltravel.nl regelen we alles voor je, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Dit wordt een schoolreisje om nooit te vergeten!

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!