aviodrome-educatief-schoolreisje

Schoolreisje naar het Museum

Als school wil je soms ook wel eens wat. Bijvoorbeeld een schoolreisje waar kinderen wat van opsteken. Maar ja, vinden ze dat nou wel leuk? Gelukkig zijn de musea van vandaag allang de musea van vroeger niet meer. Een museum wat met zijn tijd meegaat doet zijn best om een bezoek ook voor hun jongste bezoekers aantrekkelijk te maken. Natuurlijk kan je als volwassene zelf een voorkeur hebben maar de echte specialisten, die zitten natuurlijk in de klas.

kindermusea-keurmerk

Via de website Museumkids kunnen kinderen musea inspecteren en bepalen of ze het label ‘Kidsproof’ verdienen. Ondanks het coronajaar hebben er tussen november 2020 en oktober 2021 bijna 8.000 van deze museuminspecties plaatsgevonden. Alle musea die meer dan 35 inspecties kregen en daarbij hoger dan een 8 scoorden mogen zich ‘Kidsproof’ noemen. Hierbij wat pareltjes uit deze lijst.

schoolreisje Archeon

8.9

238 inspecties

Museumpark Archeon

Alphen A/d Rijn

In Museumpark Archeon zwerf je door de prehistorie, kom je héél dichtbij de Romeinen, en duik je in de middeleeuwen. Je stapt midden in de geschiedenis en ontdekt hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. In het Archeologiehuis Zuid- Holland ontdek je de échte vondsten.

9.1

121 inspecties

PreHistorisch Dorp,

Eindhoven

In PreHistorisch dorp beleef je de geschiedenis in het echt. Wat je tijdens de geschiedenisles hebt geleerd kan je nu zelf zien, horen, pakken, ruiken en proeven. De bewoners van het dorp laten je ervaren hoe het leven er vroeger aan toeging. Een (school)reis door de tijd.

leerzaam-uitje-prehistorisch-dorp
schoolreisje-nemo

9,1

256 inspecties

NEMO Science Museum

Amsterdam

NEMO Science Museum is het grootste science museum van Nederland. De plek om de wereld van wetenschap en technologie ontdekken. NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat. Gewoon door er zelf mee aan de gang te gaan.

8.9

131 inspecties

Nationaal Militair Museum

Soest

In het Nationaal Militair Museum maken leerlingen op een actieve manier kennis met geschiedenis en techniek. Je kan in een tank zitten, en veel verschillende legervoertuigen, wapens en vliegtuigen in het echt zien. Er zijn diverse lesprogramma’s, speurtochten, maar ook een heuse junior bootcamp.

schoolreisje-militair-museum-soesterberg
aviodrome-educatief-schoolreisje

8,6

143 inspecties

Aviodrome

Lelystad

Vliegtuigen spreken altijd tot de verbeelding en waar kan je die beter zien dan in Luchtvaartmuseum Aviodrome! Bewonder meer dan 100 oude en nieuwe vliegtuigen. Stap aan boord van een echte Boeing 747 Jumbo Jet of voel je piloot in de flight simulator. Bekijk vooral ook de spectaculaire 4D-film Skymania. Vliegen maar!

8.8

78 inspecties

Natuurmuseum Fryslân

Leeuwarden

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis, in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Steeds wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma met diverse activiteiten zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is.

natuurmuseum-friesland-excursie-school

Volop keuze

Dit zijn 6 hele leuke musea om met kinderen naartoe te gaan. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Bovendien hoef je voor een leerzaam schoolreisje niet per se naar een museum. Veel andere parken kunnen ook hele educatieve schoolreisjes bieden. Blader daarom gerust door de andere bestemmingen op Schooltravel.nl. Zeker weten dat er iets leuks tussen staat. En voor elke bestemming geldt, bij Schooltravel wordt het complete schoolreisje zorgeloos geregeld.

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!