Fietsschoolreisje in Soesterberg

Ontdek met de fiets de Utrechtse Heuvelrug

Dit Schoolreisje voert je langs Soesterberg, Zeist en Den Dolder. Je fietst met je klas door mooie bossen, langs prachtige buitenplaatsen en ook langs het imposante Paleis Soestdijk. Voor de kinderen is het hoogtepunt van het schoolreisje wel het bezoek aan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Nationaal Militair Museum

In 1913 werd de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke landmacht opgericht, 100 jaar later staat daar het Nationaal Militair Museum. Een gebouw dat heel indrukwekkend is door 13 meter hoge glazen buitenwanden en met een spectaculair dak van 110 x 250 meter. De glazen wanden geeft je van binnen uit zicht op de collectiestukken buiten en geeft je een gevoel van ruimte. In het Arsenaal dwaal je tussen de tanks en vliegtuigen.

Xplore

In de aparte ruimte van Xplore zijn veel interactieve activiteiten. Kinderen mogen overal aan zitten en ontdekken, ze kunnen eigenhandig  een F-16 besturen en ervaren hoe het is om in een geschutskoepel te zitten en leren hoe je buskruit maakt.

Deze vaste expositie is speciaal ontworpen voor kinderen van 8 t/m 14 jaar een hands-on tentoonstelling. Er zijn vijf thema’s : wapens, bescherming, communicatie, snelheid en verkenning. Elk thema heeft drie onderdelen : historische ontwikkeling, inzicht in militaire technieken en zelf ervaren hoe militaire technieken worden toegepast. Een bezoekje aan Xplore is zeer de moeite waard en een hele belevenis.

Prijs op aanvraag

We maken graag een offerte op maat

Route-fietsschoolreisje-soesterberg

Route Soesterberg

Utrecht

53 km

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!