Schoolreisje naar preHistorisch Dorp

(school)reis door de tijd!

Kom met je school naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven en beleef de leukste (school)reis door de tijd! Dit openluchtmuseum is de ideale bestemming voor een dagje uit met de klas. In het preHistorisch Dorp reis je 15.000 jaar terug in de tijd door eeuwenoude hoeves, boerderijen, herbergen en hun bewoners. Van vroege prehistorie tot late middeleeuwen. In één ochtend of middag maak je kennis met het verleden door er zélf aan deel te nemen.

Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen. Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.

 

Wat ga jij ontdekken?

  • Richten … los! Leer van een boogschutter hoe je de roos raakt.
  • Grrrom … luister naar een verhaal van een jager uit de steentijd.
  • Abracadabra … leer hoe je vuur maakt met een vuursteen.
  • Pak de draad weer op en leer weven van een bandwever.
  • Pssst! Heb je het geheime pad langs het water al ontdekt?
  • Kling, klang! Hoe smeed je een zwaard? De smid laat het zien.
  • Splesj! Peddel jezelf door het water in een boomstamkano.
  • … en nog veel meer!

Het preHistorisch Dorp biedt maatwerk voor een fantastische schoolreis, geschikt voor alle leeftijden. Het verleden wordt pas leuk als je het zelf mag ervaren!

 

Educatieve programma’s

Op zoek naar een korter programma? De educatieve programma’s van het preHistorisch Dorp sluiten aan op de Tijdvakken uit de geschiedenislesstof. Kies uit 18 boeiende programma’s, van twee tot vier uur en al geschikt vanaf de kleutergroepen. Onder deskundige begeleiding van een historische bewoner ontdekken kinderen wat het verleden ons te bieden heeft. De authentieke boerderijen, hoeves en herberg zorgen ervoor dat iedereen zich in een andere tijdperk waant.

 

Slaapkamp

Stel je voor… samen de geschiedenis ontdekken, eten bij een knapperend houtvuurtje en slapen op knisperende stromatrassen. Een schoolkamp in het preHistorisch Dorp vergeet je nooit meer. Kies uit een twee- of driedaags schoolkamp met een prehistorisch of middeleeuws programma.

Vanaf €21

per persoon

All-in prijs inclusief bus en entree

preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161 B
Eindhoven
prehistorischdorp.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!