Welke parken zijn open voor een schoolreisje?

Als organisator van een schoolreisje ontvang je wellicht tegenstrijdige berichten of het in deze COVID-19 tijd verantwoord is om op schoolreis te gaan. Het is natuurlijk aan elke school zelf om daar een beslissing over te nemen. Als expert op het gebied van schoolreisjes in het basisonderwijs willen wij u zo veel mogelijk van de juiste informatie voorzien zodat u zelf een gefundeerde beslissing kunt nemen.

Binnen de regelgeving is het in ieder geval weer mogelijk om een schoolreisje te organiseren. Busvervoer Nederland heeft richtlijnen opgesteld rondom het busvervoer van en naar de bestemming, Wij hebben de belangrijke punten betreft een schoolreisje hier voor je samenvat: schoolreisje tijdens corona

Maatregelen op de parken

Alle schoolreisbestemming gaan op hun eigen wijze om met de COVID-19 richtlijnen. De regels op de bestemming worden meestal duidelijk gecommuniceerd op de eigen website of kunnen bij de betreffende locatie worden opgevraagd. Vaak moet in een park vooraf gereserveerd worden, bij schoolreisjes is dat bijna altijd al het geval.

Maatregelen die de meeste parken nemen zijn:

– een aangepast maximum aantal bezoekers per dag
– speeltoestellen enkel voor bezoekers onder de 12 jaar
Рaangepaste looproutes en éénrichtingverkeer
– extra schoonmaken van het sanitair
– contactloos betalen
– horeca ingericht op 1,5 meter (binnenhoreca gesloten)
– ontsmettingsfaciliteiten bij attracties
– aanpassing zodat ook in wachtrijen aan de 1,5 meter kan worden voldaan
– er wordt vaak gewerkt met tijdssloten

Welke parken zijn open voor schoolreisjes?

Bijna alle parken zijn vanaf 19 mei weer open. Binnenattracties zijn vanaf 5 juni vaak weer toegankelijk. Voor sommige parken gelden er aangepaste procedures voor schoolreisjes. Informeer gerust bij ons over de geldende maatregelen op uw gewenste schoolreis bestemming.

Advies over het organiseren van een schoolreisje en corona maatregelen?

Wellicht vind u het fijn om in uw overweging nog even te overleggen. Bij School Travel zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Neem dus gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Telefoon
085-0404200

E-mail
info@schooltravel.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!