Koalas-in-ouwehands-schoolreis

Koala’s komen naar Ouwehands Dierenpark

Het nieuwe gedeelte ‘Koalia’ in Ouwehands Dierenpark begint vorm te krijgen. Dit Australische stukje in het park, waar binnenkort drie koala’s zullen verblijven, wordt momenteel druk ontwikkeld en zal naar verwachting in het voorjaar van 2024 openen.

Koalia: een stukje Australië

In Koalia kunnen bezoekers een reis maken van de uitgestrekte outback van Australië naar een weelderige groene oase. Dit boeiende gebied zal zowel binnen als buiten ruimte bieden aan drie koala’s, twee mannetjes en een vrouwtje afkomstig uit San Diego Zoo. Naast deze unieke buideldieren zullen bezoekers ook Parma wallaby’s kunnen bewonderen. In de prachtig aangelegde binnentuin van ongeveer 170m2 zullen vlinders te zien zijn.

Afwerking en thematisering

Het thematische aspect van Koalia begint vorm te krijgen met de aanleg van rotsen in het gebied. Dit is een bijzonder proces waar slechts vier vakmensen in Europa bedreven in zijn. Het proces omvat verschillende fasen, van lassen tot het aanbrengen van spuitbeton en het vormgeven en schilderen van de rotsen. Momenteel wordt er nog zeven weken aan gewerkt voordat alles gereed is.

Koala’s in Nederland

Ouwehands Dierenpark is verheugd om koala’s aan het park toe te voegen. De koala staat op de IUCN Rode Lijst als ‘kwetsbaar’, en Australië heeft de soort zelfs als ‘bedreigd’ geclassificeerd vanwege de snelle afname van de populatie door bosbranden en overstromingen. Over de hele wereld worden koala’s in dierenparken gehouden als onderdeel van managementprogramma’s om bij te dragen aan het behoud van de soort en het genetisch gezond houden van de populatie. Ouwehands Dierenpark is het enige park in Nederland dat volgend jaar koala’s zal huisvesten.

Mooie toevoeging op het, toch al leuke, schoolreisje

Dit nieuwe gebied belooft niet alleen een spannende attractie te worden, maar biedt ook een educatieve ervaring. Een schoolreisje naar Ouwehands Dierenpark om de schattige koala’s te bewonderen zou niet alleen leuk zijn, maar ook bijdragen aan het bewustzijn over het behoud van bedreigde diersoorten en het belang van natuurbehoud.

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!