Fietsschoolreisje naar Texel

Met je schoolreisje op de fiets Texel ontdekken, hoe veel leuker kan het nog worden? De bus brengt je naar Den Helder waar je met de veerboot naar Texel wordt gebracht. Als je aan komt aan in Den Hoorn kan de fietstocht beginnen, je fiets met je klas door het mooie Texelse landschap en langs de leuke dorpen.

Den Hoorn

Rustig gelegen en omgeven door natuur. Het meest zuidelijke dorp van Texel is Den Hoorn. Vanaf Den Helder kunt u Den Hoorn vaak al zien liggen.

De Koog

Gescheiden van strand en zee alleen door een duinenrij is badplaats De Koog. In het gezellige centrum van het dorp vindt u vele leuke winkeltjes, cafe’s, restaurants en terrassen. Het dorp ligt vlak bij verschillende natuurgebieden, de omgeving is adembenemend. Prachtige fiets- en wandelpaden.

De Waal

Centraal op het eiland ligt het kleinste dorp, De Waal. Hier hangt een gemoedelijke sfeer en is het rustig. Oude woningen die het straatbeeld bepalen en mooie boerderijen staan aan het Hogereind.

Oudeschild

Het enige dorp van Texel dat direct aan de zee ligt is Oudeschild. Een Oudeschilder wordt er niet warm of koud van maar een aantal keer per jaar stijgt het water zo hoog dat de kade overstroomt. Eb en vloed kunnen in de haven rustig hun gang gaan.

Bezoek ook Ecomare

Ecomare is voor alle leeftijden een leuk dagje uit. Er zijn zeehonden en bruinvissen die je kunt bekijken. Ook zie je andere zeedieren en vogels van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt in het Nationaal Park “Duinen van Texel”.

Bij Ecomare leer je de dierenwereld van de Waddenzee en de Noordzee kennen. Je kan zeehonden van zo dichtbij bekijken, dat kan je nergens anders. Het kan zelfs dat ze uit hun bassin komen. In de vogelopvang zie je reusachtige zeevogels. Met een spanwijdte van bijna 2 meter. Ook kan je bij Ecomare de mini walvis ( de bruinvis ) uit de Noordzee zowel onder als boven water zien zwemmen. In het zeeaquarium heb je het idee dat je een duik in de zee neemt. Zo ontdek alles over de vissen, haaien, roggen en andere zeedieren.

Prijs op aanvraag

We maken graag een offerte op maat

fietsroute-schoolreisje-texel

Route Texel

Noord Holland

40 km 

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!