Schoolreis naar Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder

Bij Deltapark Neeltje Jans leer je alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953 en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee.

Delta Experience

Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? Het antwoord wordt getoond in een indrukwekkende 4D panorama die u de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland.U krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen.

Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. U ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt u voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

Nog meer te doen

Maak een indrukwekkende wandeling door het binnenste van de Stormvloedkering en ontdek het onderwaterleven van de Oosterschelde in het grootste Aquarium van Zeeland. Verkoeling vind je in het vernieuwde Aquapark. Een bezoek is pas compleet als je ook de zeehonden en zeeleeuwen show hebt gezien en in de orkaanmachine een heuse storm hebt ervaren.

Vanaf € 28,25

per persoon

All-in prijs inclusief bus en entree

Deltapark Neeltje Jans
Faelweg 5
4354 RB Vrouwenpolder
www.neeltjejans.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!