Schoolreisje naar GeoFort in Herwijnen

GeoFort is een interactief science center waar de toekomst van de planeet aarde centraal staat. Belangrijke thema’s zijn energietransitie, klimaatverandering, watermanagement en voedselinnovatie.

Actief en leerzaam schoolreisje

Een dagje GeoFort is niet passief in de banken zitten, maar zelf aan de slag! Leren door te beleven. Fun is hierbij erg belangrijk. Leren gaat namelijk sneller en beter als je het leuk vindt.
GeoFort biedt een programma op maat met afwisseling van begeleide activiteiten en vrije activiteiten, zodat onderzoeken, leren en samenwerken hand in hand gaan.

Schoolreismodules

De activiteiten kunnen op ieder niveau worden afgestemd voor zowel primair onderwijs als voortgezet onderwijs. In kleine groepen gaan de leerlingen onder begeleiding aan de slag. Je kunt je eigen programma samenstellen uit de verschillende modules die 45 minuten duren. Hieronder een kleine greep uit de modules:

Klimaat Experience

Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.

Klimaatdoolhof

Weet jij te ontsnappen uit het Klimaatdoolhof? Kies je eigen niveau om de klimaatvraagstukken op te lossen en kraak de code om uit het doolhof te ontsnappen!

Climate Race

Ontdek wat jij kunt doen tegen klimaatverandering. Leer wat de juiste keuzes zijn op weg naar een duurzame planeet.

Expedition Earth

De leerlingen maken kennis met een duurzame energiebron: aardwarmte. Stap in de lift die bijna 6.000 km dwars door de aarde heen boort. Onderweg zie je verschillende aardlagen. Verrassend is dat de aarde diep van binnen veel meer warmte produceert dan je denkt.

Minecraft Windenergie speurtocht

De leerlingen speuren met behulp van luchtkaarten interactief door heel Nederland in Minecraft naar de juiste antwoorden over windenergie. Navigeren, slim zoeken op internet en samenwerken zijn vaardigheden die ingezet moeten worden tijdens deze module.

Duurzame planeet puzzel

De leerlingen gaat aan de slag met een uitdagende memory spel gebaseerd op de sociale geografie en klimaat en strijden in twee teams tegen elkaar. Zie je een verband en horen ze bij elkaar? Dan scoor je een punt voor je team.

Ruim aanbod aan binnenactiviteiten

Ook in de natte herfst- en koude wintermaanden kun je op schoolreis naar GeoFort. Er is een ruim aanbod van uitdagende binnenprogramma’s. Neem voor de mogelijkheden contact met GeoFort op.

Het historische forteiland is als onderdeel van de waterlinie Unesco Werelderfgoed en heeft circa 100.000 bezoekers per jaar, waarvan ongeveer 14.000 leerlingen zijn. GeoFort ligt centraal in het land tussen Utrecht en Den Bosch in.

Vanaf € 34,75

per persoon

All-in prijs inclusief bus en entree

GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171KG Herwijnen
www.geofort.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!