Schoolreisje naar Gemeentegrot Valkenburg

Met je klas op avontuur in de grot

Voor de leerlingen van de basisschool valt er bij de Gemeentegrot nu iets extra leuks te doen! We hebben namelijk de Ranger Challenge gelanceerd. Hierbij gaan de leerlingen samen met de gids een avontuur beleven in de grot. De leerlingen krijgen een rugzak met het Ranger Challenge boekje en een pen zodat je de vragen kunt invullen. Let goed op want tijdens de rondleiding geeft de gids alle antwoorden op de 12 Challenge vragen. Verder zit er nog een leuke verrassing bij het pakketje…De leerlingen maken met de gids een tocht van ongeveer één uur door de grot. Weet je alle vragen juist te beantwoorden? Dan wordt je door de gids tot ‘Groeve Ranger’ gekroond.

Leuke en leerzame workshop

Na afloop vind er nog een leuke workshop plaats. De leerlingen krijgen ieder hun eigen vleermuis van mergel en deze mogen ze zelf inkleuren met houtskool. Voor de leerlingen van de bovenbouw hebben we iets anders bedacht, namelijk het zelf uithouwen van een mergelblokje. Dit alles gebeurt uiteraard onder toeziend oog van de gids! De activiteit zal in zijn geheel zo’n 1,5u tot 2u in beslag nemen. De Ranger Challenge is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 11 jaar.

Middelbare school

Ook de leerlingen van de middelbare school zijn bij ons van harte welkom! Uiteraard zal de rondleiding voor hun iets anders ingevuld worden. Zij krijgen een iets informatievere en uitgebreidere rondleiding en kunnen nadien het één en ander te weten komen over onze enige bewoners in het gangenstelsel. Namelijk de vleermuizen. Dit gaat door in ons vleermuizencentrum. Ook deze rondleiding duurt net zoals deze voor de jongere kids ongeveer één uur en de activiteit in totaal duurt zo’n 1,5 à 2 uur.

Valkenburg, nog veel meer te beleven

Na uw bezoek aan de Gemeentegrot hoeft u Valkenburg niet te verlaten om op zoek te gaan naar een andere activiteit. Er is in Valkenburg enorm veel te zien en te beleven! Vraag bij het boeken van uw schoolreisje bij de Gemeentegrot ook gelijk waar u nog terecht kunt met uw klas(sen) en we helpen uw graag om geschikte activiteiten te vinden.

Speciaal ’t Bukske Arrangement

In samenwerking met ’t Bukske bieden we een arrangement aan. Dus nog meer plezier maar voor een kleine prijs!

In de voormiddag gaan jullie met de gids en de Ranger Challenge in de grot op pad voor een echt avontuur. Na afloop wordt er een leuke workshop georganiseerd. Maar daar stopt de fun nog niet! Want na de Gemeentegrot wacht ´t Bukske op jullie. Hier worden jullie ontvangen door Lambert die alles van dieren af weet… Hij neemt jullie mee op zijn kinderboerderij en jullie van alles leren over beestjes van klein tot groot! Nadien kan er nog zo veel en zo lang gespeelt worden als je wil. Er is namelijk een binnenspeeltuin! Buiten kun je paard rijden, skelteren en nog veel meer. Ook aan een lekkere lunch is er gedacht…Wat dacht je van frietjes, een snack, saus, drankje én een ijsje? En dit alles voor maar 15 Euro!

Vanaf € 22,75

per persoon

All-in prijs inclusief bus en entree

Gemeentegrot Valkenburg
Cauberg 4
6301 BT Valkenburg
www.gemeentegrot.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!