Schoolreisje naar Corpus in Oestgeest

Ontdek met je klas de wonderen van het menselijk lichaam: jouw eigen lichaam, in CORPUS ‘reis door de mens’

Fun en educatie

In CORPUS komt op een onvergetelijke en unieke manier lesstof over het menselijk lichaam tot leven!  In het reuzenlichaam ontdek en beleef je samen met je leerlingen, hoe alles in het menselijk lichaam dag en nacht, 24/7, samenwerkt.

Een spectaculaire ‘reis’

Zie, voel en hoor hoe je ingenieuze lichaam werkt in een spectaculaire, zenuwprikkelende ‘reis door de mens’. Dompel jezelf onder in de wonderen van nieuw leven in de baarmoeder. Loop onder de dunne darm door, via de alvleesklier en de nieren naar de dikke darm. Geniet in het 5D-harttheater van de acrobatische toeren van een rode bloedcel en leer in het voorbijgaan alles over de bloedsomloop. ‘Reis’ verder via de mond, het oor en het oog naar het grootste wonder op aarde: het menselijk brein, het commandocentrum van je lichaam.

Zó leuk kan leren zijn

Na 55 minuten zit de ‘reis’ erop, maar je bezoek aan CORPUS is dan nog niet voorbij.
In het interactieve gedeelte vind je een schat aan informatie over het menselijk lichaam en hoe je daar goed voor kunt zorgen. Doe hier de leerzame en leuke CORPUS QUIZ en geniet van de toffe games, zoals de Happy Poops game. Test je gehoor, ontdek hoe belangrijk voedselkeuzes zijn voor een goede gezondheid, waarom je van de geur van sinaasappels vrolijk wordt en hoe een arts bepaalt wie een donororgaan krijgt. Spelenderwijs leren gegarandeerd!

Gratis lespakket

Om de pittige materie van het menselijk lichaam nóg toegankelijker te maken voor groep 7 en 8 leerlingen, is er een lespakket ontwikkeld rondom een bezoek aan CORPUS. Dit lespakket  “Bloedsomloop en lichaam” is gratis verkrijgbaar en sluit aan op kerndoel 41.

Beleef dit en nog veel meer in CORPUS ‘reis door de mens’. CORPUS is leuk, leerzaam en onvergetelijk. Na je bezoek ga je hoe dan ook met een andere kijk op je lichaam naar huis.

We hopen jullie snel in CORPUS te mogen verwonderen!

Vanaf € 27,95

per persoon

All-in prijs inclusief bus en entree

Corpus ‘reis door de mens’
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest
corpusexperience.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!