Schoolreisje naar Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad

Luchtvaartmuseum Aviodrome: een wereld vol vliegtuigavontuur!

Bij Luchtvaartmuseum Aviodrome vliegt de tijd! Met meer dan 100 vliegtuigen en helikopters in de collectie kijk je jouw ogen uit. Bekijk in de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en de Fokker Spin van Anthony Fokker, ontmoet Connie (Lockheed Constellation), bewonder tante Ju (Junkers) en andere vliegende legendes. Stap aan boord van onze Boeing 747 en neem een kijkje in de ruimte; de wondere wereld van astronauten. Leer hoe een vliegtuig werkt met behulp van allerlei leuke proeven die door het museum heen staan opgesteld. En vergeet niet om nog even in de T2 Hangar te kijken, waar de vliegtuigen worden gerestaureerd.

Sneller dan het geluid!

Leer in de nieuwe straaljagerexpositie “Sneller dan het geluid” alles over straaljagers en breng straalmotoren tot leven. Loop langs de allermooiste en meest bijzondere straaljagers ter wereld, waaronder de allereerste straaljager van Nederland: de Gloster Meteor. Stap in de cockpit van een échte straaljager en oefen jouw skills in de vliegsimulator.

Helemaal in de wolken

Klaar om met jouw leerlingen door de wolken te vliegen? Zet in het 4D-filmtheater al je zintuigen op scherp voor een spannende vlucht. Voel zelfs regen en koude golfstromen langs je heen glijden. 

Als bagage van de glijbaan

Altijd al willen weten waar de bagage op een luchthaven naartoe gaat? In de entreehal van Aviodrome leggen kinderen klimmend en klauterend hetzelfde parcours af als hun koffer. Ondertussen doen ze allerlei leuke weetjes op en roetsjen zij als een levende koffer van de glijbaan! Buiten leven zij zich ook helemaal uit, in de verschillende speeltuinen en op het grote springkussen.  

Haal je vliegbrevet!

Voor wie de smaak te pakken heeft is er een piloten- en stewardessenopleiding. Leerlingen worden getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een Aviodrome-vliegbrevet!

Sla met jouw klas je vleugels uit bij Luchtvaartmuseum Aviodrome!

Reserveer vóór 1 april voor een bezoek na 1 april en profiteer van de vroegboekkorting!

logo-aviodrome

Vanaf € 21,95

per persoon

All-in prijs inclusief bus en entree

Luchtvaartmuseum Aviodrome 
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad Airport
www.aviodrome.nl

Schooltravel-online

Word ook schoolreisexpert!

Schrijf je in voor onze schoolreis-inspiratie-nieuwsbrief en ontvang de leukste schoolreistips.

Dank je voor het inschrijven!